Begeleiding van jouw transformatietraject

Samen werken we niet enkel een visie en een plan uit, we implementeren dat nieuwe kader ook op de werkvloer. Op de verschillende niveaus van je organisatie en met een grote betrokkenheid van de mensen. Dat begint al bij de kick-off. Wat leeft binnen je team vormt de basis voor een aanpak op maat. Door van binnenuit te werken, is de kans op succes aanzienlijk groter.

Vanuit een gevatte analyse voegt Hitch een theoretisch kader, een plan van aanpak en praktische handvatten toe aan de bevindingen van de participatiemomenten . Het wordt een iteratief proces waarbij het ontwikkelen van een gebruiksklaar model en de implementatie tegelijk aan de gang zijn. Elke stap bepaalt de volgende. Zo komen we samen in beweging. Van kort traject tot langdurige processen.
 

Image

Boek een gratis gesprek

Van korte trajecten tot langlopende processen.  Ontdek hoe Hitch je ondersteunt.

Korte interventies met onmiddellijke impact

Kort en krachtig, zo kan je onze interventies bestempelen. We focussen efficiënt op concrete uitdagingen of doelen. Na een korte interventie heb je meteen tools en nieuwe vaardigheden om aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie.

Image
boost

Boost

Een boost-moment stimuleert een actieve dialoog tussen alle gesprekspartners. Het creëert betrokkenheid en goesting om aan de slag te gaan met concrete actiepunten. 

Image
laptop

Tooster

Een Tooster-receptie is op een waarderende manier je vrijwilligers bevragen over de werking.  

Image
begeleiding sam

Intervisie

Door inzicht in de eigen rol, het eigen gedrag en de eigen stijl van werken kunnen mensen verder professionaliseren. 

Image

Individuele coaching

1 op 1 gesprekken zorgen voor nieuwe inzichten en vergroten je eigen potentieel.

Langlopende trajecten op maat van jouw organisatie

Je organisatie helemaal futureproof maken of een grondige verandering bewerkstelligen vraagt vaak meer tijd. Hitch gaat graag samen met jou op pad. Op maat van jouw wensen, noden en budget. Zo buigen we samen weerstand om naar goesting om de beweging in gang te zetten binnen jouw organisatie.

"deMens.nu is een heel eind opgeschoten in de transitie naar meer vrijwilligers, naar gedreven medewerkers, naar competente leiders, naar kwaliteitsborging.  Het werk is nog niet af maar de goesting is groot."

Anne-France Ketelaer
deMens.nu

Zo maken we het verschil

We kennen de socialprofitsector en de noden van de organisaties als geen ander. Op die unieke basis stippelen we krachtige en efficiënte trajecten uit. En dat doen we zo.

Image
op maat

Echt op maat

Elk traject begint met het lezen en erkennen van de specifieke context. Van je sector en van je mensen. Zo garanderen we echt maatwerk met maximale impact.

Image

Kortlopende én langlopende trajecten.

Jouw noden staan centraal.  Of je nu kiest voor een kort of een lang traject, jij bepaalt het tempo en de richting.

Image

Methodische begeleiding

Weloverwogen werkvormen zijn voor ons key.  Ze brengen motivatie om terug actief te ondernemen. Met direct resultaat en zichtbare verandering.

Image

Individuele coaching en groepssessies.

Kies je voor een groepssessie of een individuele coaching, je kunt direct aan de slag en voelt je krachtig met een hernieuwde energie.

Image

Aan de slag met begeleiding op maat

Hitch begeleidt organisaties in de social profit richting sterk futureproof beleid. Van het detecteren van de noden tot de implementatie.

Samen tot het resultaat: van gesprek, via visie, naar begeleiding op maat

Image

Verkennend gesprek

Een verkennend gesprek geeft ons een goede kijk op jullie specifieke situatie en uitdagingen.

Image

Voorstel

Samen komen we tot een voorstel.  We werken de begeleiding specifiek uit op de noden en de situatie van de beoogde groep en jullie organisatie. 

Image

Begeleiding

We stappen mee aan boord van je organisatie. Jouw team vormt de basis waarop we modellen aanbrengen, bijschaven en implementeren in de praktijk. Samen gaan we aan de slag. Van korte trajecten tot langlopende processen.

De 6 meest gestelde vragen

Kan ik na een korte begeleiding toch nog kiezen voor een lang traject?

Absoluut. We hanteren een flexibele aanpak, zodat we op elk moment snel kunnen schakelen om nog beter op de wensen en noden van je organisatie in te spelen. Jouw Hitch-contactpersoon houdt mee de vinger aan de pols. We adviseren je waar nodig in de volgende stappen en staan op elk moment voor je klaar.
 

Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan de begeleiding?

Het aantal deelnemers is niet gelimiteerd. We passen onze methodiek aan volgens de omvang van de groep en volgens het beoogde doel. We gaan bewust om met werkvormen in functie van de impact die we willen bereiken.

Is een begeleiding op maat enkel voor een groot budget?

We bekijken steeds samen wat mogelijk is. Welke impact kunnen we creëren binnen het vooropgestelde budget? We werken van hieruit een voorstel op maat uit, afhankelijk van de uitdaging waar je organisatie voor staat. Zowel korte als langlopende processen zijn mogelijk.

Zijn we zeker van een degelijke begeleiding?

Bij Hitch werken we vanuit een gedeeld kader en investeren we intern in competente mensen via inhouse training. Die gedeelde manier van werken is jouw garantie voor een effectief en professioneel traject. Ongeacht welk teamlid met jou aan de slag gaat.

Hebben jullie voldoende kennis van mijn sector om een goed zicht te hebben op onze uitdagingen?

We hebben medewerkers met ervaring in alle sectoren. Denk aan welzijn, cultuur, sport, … Dagelijks zijn we over heel Vlaanderen met organisaties in deze sectoren aan de slag. We nemen good practices mee naar onze andere trajecten. Zo hebben we niet enkel voeling met de realiteit en de noden van je sector, maar ook waardevolle bagage uit echte werkcontexten. Elke sector heeft een specifieke manier van werken en wij begrijpen die.

Is begeleiding van onze organisatie ook mogelijk als we niet met vrijwilligers werken?

Meer dan ooit is onze expertise uit de vrijwilligheid toepasbaar op  team- en organisatieontwikkeling organisaties. De ‘intrinsieke motivatie’ is namelijk een gemeenschappelijke factor en die speelt  bijzonder sterk  binnen de vrijwilligheid. Hitch gaat dus aan de slag met alle organisaties in de social profit rond het versterken van menselijk kapitaal, in alle sectoren. We begeleidden al verschillende organisaties die geen rechtstreekse processen met vrijwilligers hebben.