Hedendaagse participatiestructuren

Het zoeken naar nieuwe bestuurders lijkt soms wel moeilijker dan het zoeken naar een speld in een hooiberg. Bestuurders blijven langer dan gepland of gewenst.
Een te beperkt groepje bestuurders moet beleid ontwikkelen op de meest diverse domeinen. Niet zozeer bestuurlijk engagement staat onder druk, wel de gedateerde cultuur en structuur van beleidsvoering.  Mensen zijn nog steeds gemotiveerd en geëngageerd, tenminste als je hedendaagse participatiestructuren opzet en voldoende ruimte maakt voor diverse inbreng.

Hitch zet je goed op weg en creëert samen met je organisatie open structuren die duidelijk afgebakend zijn in tijd en thematiek. Je zal merken dat nieuwe meedenkers opduiken die vroeger geen toenadering zochten tot klassieke beleidsstructuren. Er ontstaat een nieuwe dynamiek met frisse ideeën en verrassende initiatieven. Je organisatie wordt breed gedragen en ondersteund vanuit de basis. Dat is het ideale uitgangspunt om verder te groeien.

Image

Creëer nieuwe dynamiek met onze participatiestructuren.

Neem Hitch aan boord en zet frisse ideeën en verrassende initiatieven in gang.

"De effecten gingen verder dan op de werking alleen, de mensen gingen met elkaar in gesprek en gingen persoonlijke gesprekken aan."

Ingrid De Meester
Villa Zomernest

Hoe helpen we?

Het splinterexpertisemodel

Met het splinterexpertisemodel ontwikkelden we een eigen methodiek die een nieuwe kijk werpt op besturen en participatie. Cellenstructuren, ter vervanging of aanvulling van bestaande structuren, vormen de kern van dit toekomstgerichte model.

Opleidingssessie

Geen theorie, wel praktijk. Tijdens interactieve sessies dompelen we je onder in modellen, tools en nieuwe inzichten. Zo leer je de juiste vaardigheden om je medewerkers te laten groeien en optimaal in te zetten. 

Individueel en in groep

Leren van elkaar en individuele coaching werken versterkend. Tijdens 1-op-1-sessies en intervisie met enkele collega’s verankeren we je nieuwe kennis en ontwikkelen we jouw vaardigheden. Klaar om de werkvloer te versterken.