Advies

Als je tegen problemen aanloopt in je organisatie heb je soms nood aan de blik van een buitenstaander. Met ruime expertise in jouw sector en vanuit een helikopterperspectief bekijkt Hitch jouw uitdagingen. Samen onderzoeken we welke eerste stappen je kan zetten. We delen kennis op maat van jouw vraag waar je zelf verder mee aan de slag kan. 

Image
advies eveline2
Image
ineke knie

Gesprekken in kleine groep

Tijdens een open dialoog met maximaal 3 personen bekijken  we de noden en uitdaging waarvoor je staat. . Door te werken met een kleine groep, creëren we een fijne dynamiek, waarin elke stem en elke visie aan bod komt.

Image

Concreet plan van aanpak

Na een adviesgesprek van 2 tot 3 uur neem je een concreet plan van aanpak voor jouw probleem mee naar de werkvloer. Dit plan bevat duidelijke stappen die je meteen kan ondernemen, zodat je snel dingen in beweging zet.

Boek een gratis gesprek

Met ruime expertise in jouw sector en vanuit een helikopterperspectief bekijkt Hitch uitdagingen. Ontdek de mogelijkheden en boek jouw adviesgesprek.

" Het voordeel is dat er iemand buiten onze vereniging de problemen benoemt en bespreekt. Als externe heb je een groter effect en wordt je advies sneller aanvaard".

Natasje Pringels
vzw De Moazoart

De 5 meest gestelde vragen

Kunnen we voor zowel vrijwilligerswerk als voor teamontwikkeling en leiderschap, en organisatieontwikkeling bij jullie terecht?

We geven advies aan alle organisaties in de socialprofitsector, in alle sectoren (welzijn, cultuur, sport, …). Met vrijwilligerswerk, teamontwikkeling en leiderschap, en organisatieontwikkeling hebben we 3 stevige pijlers.

Ik ben niet zeker of ik met mijn probleem bij jullie terecht kan. Hoe kan ik dit bespreken?

We bieden een gratis consultcall van een halfuurtje aan. Daar bekijken we waar jouw uitdagingen liggen en wat Hitch voor je organisatie kan betekenen. Boek gerust jouw afspraak in.

Wij werken niet met vrijwilligers. Kunnen we ook bij jullie terecht?

Onze expertise uit de vrijwilligheid is ook toepasbaar voor organisaties zonder vrijwilligers. De ‘intrinsieke motivatie’ is namelijk een gemeenschappelijke factor en die is nu eenmaal bijzonder sterk binnen vrijwilligheid. Hitch gaat dus aan de slag met alle organisaties in de social profit, in alle sectoren. We begeleidden al verschillende organisaties die geen rechtstreekse processen met vrijwilligers hebben.

De kaders die we in het verleden toepasten rond vrijwilligers werken vandaag niet meer. Hebben jullie futureproof kaders voor het werken met vrijwilligers?

De samenleving is veranderd en de kaders van vroeger werken inderdaad niet meer. Wij bieden visie én concrete kaders en tools aan via opleiding of begeleiding. Je kan ook bij ons terecht voor een adviesgesprek over deze kaders.

Kunnen we met een grote groep naar een adviesgesprek komen?

Tijdens een adviesgesprek luisteren we naar de uitdagingen waar jij en je organisatie voor staan. We bekijken dan in de diepte hoe we kunnen helpen. Om dit werkbaar en efficiënt te houden adviseren we om maximaal met 3 personen deel te nemen. Het adviesgesprek gaat online door, bij ons in Laarne.