Ondersteunen van vrijwilligers

Werken met vrijwilligers vraagt om een specifieke aanpak. Om de beste resultaten te behalen met je team – op korte en op lange termijn – moet je je mensen voldoende ondersteunen, coachen en begeleiden. Is de coachende stijl jouw tweede natuur, geloof je in de conflictstijl of heb je nog een andere manier van werken? Door vlot te schakelen en inzicht te verwerven in de persoonlijkheden in je team ontplooit iedereen zich maximaal.

Bij Hitch leer je de juiste woorden om boodschappen in verbindende taal over te brengen. Zo kan je ook ‘moeilijke’ vrijwilligers voldoende bijsturen, zonder hen te demotiveren. Als ondersteuner van jouw vrijwilligerswerking word je je bewust van hoe je eigen stijl en je zijn een impact hebben op het functioneren van mensen. Het maakt jou sterker in je ondersteunende rol en geeft je meer zelfvertrouwen. En dat straalt positief af op de hele organisatie.

Image

Ontdek hoe je vrijwilligers motiveert en gelukkig maakt.

Bij Hitch leer je je team optimaal ondersteunen, begeleiden en bijsturen waar nodig. 

"Dankzij Hitch hebben we een veilige omgeving gecreëerd voor onze vrijwilligers".

Natasja Pringels
Vrijwilligerscoördinator De Moazart

De meest gevraagde opleidingen

Gesprekstechnisch coachen

In deze opleiding worden ondersteuners van vrijwilligers zich bewust van hun oordelen, triggers en behoeften. Ze zien hoe de juiste taal het verschil kan maken in hun communicatie met anderen. 

Omgaan met conflicten en weerstand

Met deze opleiding worden ondersteuners van vrijwilligers zich bewust van hun eigen stijl en hoe open communicatie kan leiden tot minder frustraties bij mensen. Ze zien hoe ze dingen bespreekbaar kunnen maken op een laagdrempelige manier waar onderling begrip centraal staat. 

Situationeel leiderschap 

Met deze opleiding worden ondersteuners van vrijwilligers zich bewust van hoe hun eigen stijl impact heeft op het functioneren van mensen.  We reiken in deze opleiding concrete tools aan om het beste in mensen naar boven te halen. 

Hoe helpen we?

Onderling begrip centraal

De basis van een hechte groep betrokken vrijwilligers is onderling begrip en dat begint bij de begeleiding. We tonen hoe je zaken bespreekbaar stelt op een laagdrempelige manier en zo het verschil maakt voor geëngageerde mensen binnen jouw organisatie.

Opleidingssessie

Geen theorie, wel praktijk. Tijdens interactieve sessies dompelen we je onder in modellen, tools en nieuwe inzichten. Zo leer je de juiste vaardigheden om je medewerkers te laten groeien en optimaal in te zetten. 

Individueel en in groep

Leren van elkaar en individuele coaching werken versterkend. Tijdens 1-op-1-sessies en intervisie met enkele collega’s verankeren we je nieuwe kennis en ontwikkelen we jouw vaardigheden. Klaar om de werkvloer te versterken.