Een kwalitatieve vrijwilligerswerking

Soms lijkt het alsof mensen zich minder engageren. Wees gerust: mensen kiezen wel degelijk nog voor vrijwillig engagement. De uitdaging is om hen net voor jouw werking enthousiast te maken en te houden. Met een open cultuur, veel inbreng van de vrijwilligers en een mensgerichte aanpak wordt je organisatie aantrekkelijk voor gemotiveerde vrijwilligers.

Samen bekijken we welke troeven voor vrijwilligers je al hebt en welke je nog kan toevoegen. Je ziet welke stappen je kan zetten naar een meer open structuur en cultuur, en hoe je daar zelf mee aan de slag kan. De positieve impact op je team en op jou volgt vanzelf.

Image

Maak je vrijwilligers enthousiast.

Zet vandaag nog stappen naar een aantrekkelijke organisatie voor jouw vrijwilligers.

"Een toename van 138 vrijwilligers op anderhalf jaar tijd, zonder wervende communicatieposts, dat is het effect van Hitch"!

Ilse Van Kerckhove
Lokaal bestuur Wichelen

De meest gevraagde opleidingen 

Aantrekken en behouden van vrijwilligers

Hoe kunnen wij een aantrekkelijke organisatie zijn waar vrijwilligers graag willen binnenkomen?

Hoe kunnen we de betrokkenheid van onze bestaande poule vrijwilligers vergroten?

Communitybuilding en communitymanagement

Het engagement van mensen is veranderd. Met deze opleiding kijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen deel willen uitmaken van onze community!

Bestuursvernieuwing

In deze opleiding kijken we hoe we ons bestuur kunnen vernieuwen en verjongen door los te komen van onze klassieke manier van denken.

De funfactor van je vrijwilligerswerking

Hoe zorgen we ervoor  dat mensen graag bij ons zijn en blijven, hoe zetten we in op die funfactor en maken we mensen trots om bij ons te zijn?

De hedendaagse structuur

In deze opleiding helpen we organisaties om via een duidelijk model zich te structureren op een manier waarop mensen binnen de organisatie mee verantwoordelijk gesteld worden om bepaalde delen van de werking te ondersteunen of zelfs dragen. Met dit model wordt het bestuur ontlast en worden de vrijwilligers versterkt in hun zijn, hun rol en expertise

Hoe helpen we?

Cultuur en structuur

Een sterke vrijwilligerswerking is een combinatie van cultuur en structuur. We maken van je organisatie een aangename plek om binnen te komen en te blijven, met een duidelijke omkadering en kansen om te groeien voor elke vrijwilliger.

Opleidingssessie

Geen theorie, wel praktijk. Tijdens interactieve sessies dompelen we je onder in modellen, tools en nieuwe inzichten. Zo leer je de juiste vaardigheden om je medewerkers te laten groeien en optimaal in te zetten. 

Individueel en in groep

Leren van elkaar en individuele coaching werken versterkend. Tijdens 1-op-1-sessies en intervisie met enkele collega’s verankeren we je nieuwe kennis en ontwikkelen we jouw vaardigheden. Klaar om de werkvloer te versterken.