Diversiteit in de vrijwilligersgroep

Diversiteit in je vrijwilligersgroep is verrijkend, maar maakt het soms ook complex. Met de juiste aanpak zet je deze diversiteit evenwel in als een sterkte voor je organisatie. We moeten vertrekken vanuit verschillen om elkaar te leren begrijpen, of het nu gaat om verschillende generaties, culturele diversiteit of mensen met een bepaalde kwetsbaarheid. Een open cultuur met ruimte voor verbinding schetst hiervoor het juiste kader.
 

Bij Hitch bekijken we hoe jouw werking aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers en hoe je mensen meer betrokken maakt. We geven je tips en tools, of zitten zelf mee aan de knoppen bij deze switch. Deze denkoefening maakt je bewust van je huidige aanpak en toont de meerwaarde van diversiteit in je team. Met die nieuwe inzichten creëer je meer openheid, met een positieve impact op je team en op jezelf.
 

Image

Zet diversiteit in als sterke troef.

Diversiteit in je vrijwilligersgroep is verrijkend.  Met Hitch wordt het een troef.

"Dit geeft zoveel inzicht in het bewust omgaan met diversiteit binnen je werking"

Thomas van O.666
Deelnemer expertengroep Hitch

De meest gevraagde opleidingen 

Werken met kwetsbare vrijwilligers

Staan we open voor kwetsbare vrijwilligers? Hoe anticiperen we hierop? Hoe kunnen we de drempels lager maken? Hoe zorgen we voor een goede match, een goede en gepaste coaching? Tijdens deze opleiding ontdekken we de antwoorden op deze vragen. 

Een diverse en/of inclusieve vrijwilligerswerking

Ondersteuners van een vrijwilligerswerking zijn zich bewust van de realiteit binnen hun eigen werking en zien hoe ze hun werking kunnen openstellen voor een meer diverse groep van mensen. Dat is wat we beogen met deze opleiding.

Gen Z

In onze sessie "Gen Z in een vrijwillig engagement" geven we jullie 10 kenmerken van deze veel besproken generatie en 5 dingen die je kan doen binnen je organisatie om hen te motiveren en gemotiveerd te houden.

Hoe helpen we?

Minder stress, meer vertrouwen

Door jezelf bewust te worden van de realiteit binnen je eigen werking zie je hoe je een meer diverse groep kan aantrekken en engageren. Meer openheid en een sterkere verbinding tussen mensen weerspiegelen ook positief op je eigen welzijn en op dit van je werking.

Opleidingssessie

Geen theorie, wel praktijk. Tijdens interactieve sessies dompelen we je onder in modellen, tools en nieuwe inzichten. Zo leer je de juiste vaardigheden om je medewerkers te laten groeien en optimaal in te zetten. 

Individueel en in groep

Leren van elkaar en individuele coaching werken versterkend. Tijdens 1-op-1-sessies en intervisie met enkele collega’s verankeren we je nieuwe kennis en ontwikkelen we jouw vaardigheden. Klaar om de werkvloer te versterken.