Omgaan met weerstand en conflicten

Elk conflict is een kans om conflictrijk met elkaar om te gaan. Iedereen probeert het goede te doen vanuit zijn eigen standpunt of overtuiging. Gelukkig hoef je niet altijd dezelfde kijk op zaken te hebben, zolang je luistert, elkaar begrijpt en daar samen sterker uit komt. 
 

Bij Hitch leren we je technieken aan en geven je tools om een conflict op te lossen zonder verliezers. Gaandeweg word je je bewuster van je omgang met conflicten en leer je om verschillende standpunten actief bespreekbaar te maken in plaats van ze te negeren. Zo kom je tot betere besluitvorming en sterker teamwork. Met de waardering van collega’s onderling als krachtige hefboom.
 

Image

Maak van elk conflict een win-winverhaal.

Bij Hitch leer je technieken en tools kennen om van elk conflict binnen je organisatie een win-win verhaal te maken.

De meest gevraagde opleidingen

Conflicthantering

Hoe kunnen we vrijwilligers versterken om onderlinge conflicten zelf aan te pakken?

Een boodschap brengen

Hoe kan je op een verbindende manier een boodschap brengen? 

Hoe helpen we?

Conflicten in kaart

Hoe ontstaan conflicten en hoe groeien ze verder volgens de conflictladder als je niet tijdig ingrijpt? Enkel als je de achtergrond, bepalende factoren en evolutie van weerstand en conflicten begrijpt, maak je een goede inschatting van meningsverschillen  binnen jouw organisatie.
 

Opleidingssessie

Geen theorie, wel praktijk. Tijdens interactieve sessies dompelen we je onder in modellen, tools en nieuwe inzichten. Zo leer je de juiste vaardigheden om je medewerkers te laten groeien en optimaal in te zetten. 

Individueel en in groep

Leren van elkaar en individuele coaching werken versterkend. Tijdens 1-op-1-sessies en intervisie met enkele collega’s verankeren we je nieuwe kennis en ontwikkelen we jouw vaardigheden. Klaar om de werkvloer te versterken.