Vrijwilligers betrekken binnen je sportclub

Keynote Algemene Vergaderingen Gymfed


Als geëngageerde bestuurder ga je 100 % voor je gymclub. Veelal vind je onvoldoende vrijwilligers die een mandaat willen opnemen. Gelukkig kan het anders. Engagement vertrekt niet meer vanuit functies of mandaten. Engagement vertrekt vanuit connectie met mensen in en rond de club. Gemotiveerd engagement is daar een logisch gevolg van.

Image
Plaats: Edegem
Sector: sport

Aan engagement geen gebrek


Deze keynote geeft inzicht en handvatten om meteen aan de slag te gaan. In 45 minuten krijgt een volle zaal bestuursleden van sportclubs opnieuw geloof in de kracht van vrijwilligers. Dat zijn 45 minuten om mensen in de juiste mindset te  krijgen, een mindset van geloof in hoe het wel kan. Goesting dus. 


We pompen moed in de zaal, want er is meer dan ooit zin om een steentje bij te dragen. We pompen inzicht in de zaal, want de manier waarop vrijwilligers zich engageren heeft echt andere vertrekpunten dan 20 jaar terug. We geven handvatten om te doen wat het meest prioritair is: connecteren met mensen in en rond de club. Eerst connectie, dan pas engagement.

Een mindset van hoe het wel kan

Inzicht en handvatten om meteen aan de slag te gaan

Geloof in de kracht van vrijwilligers

"Inspirerend zoals altijd, op maat van onze clubs. Thanks Koen!"

Ruth Franceus
Coördinator projecten & clubondersteuning Gymfed

Take aways

  • Engagement start bij connectie, pas dan volgt betrokkenheid.
  • Corona heeft ons 3 jaar geleerd afstand te houden, weg te blijven, niet samen te komen. Mensen pikken de draad dus niet vanzelf terug op.
  • Iets minder praten over de noden van de club, iets meer oprecht luisteren naar de ervaring van mensen in en rond de club.