De basis voor sterk vrijwilligerswerk

Keynote voor 60 jaar Present

Een jubileum vieren en tegelijk nieuwe inzichten opdoen? Graag. Via deze keynote bekeken we de uitdagingen en mogelijkheden voor een gemengde equipe van medewerkers en vrijwilligers in de zorgsector. We zoomden in op de blend van beroepskrachten en vrijwilligers. Want vrijwilligers- en medewerkersgeluk zijn krachtige instrumenten voor patiënten- en bewonersgeluk.
 

Image
Plaats: Antwerpen
Sector: Zorg-en welzijnssector

Samen het verschil maken

Een 60ste verjaardag verdient een feestelijk tintje. Deze keynote was dan ook een viering van wat goed loopt, met tegelijk een kijk op de toekomst. We namen de genodigden mee in een ontdekkingstocht naar hoe zij het verschil kunnen maken als vrijwilligerscoördinator binnen hun voorziening. We werkten rond visie, passie en goesting. Een verhaal van vrijwilligers- en medewerkersgeluk, met patiënten- en bewonersgeluk als het ultieme doel.

Een keynote over de blend van beroepskrachten en vrijwilligers.

Een viering van wat goed loopt én een blik op de toekomst.

Hoe maak jij het verschil als vrijwilligerscoördinator?

"Deze lezing maakte op een zeer mooie, ontspannen maar toch gevatte manier deel uit van het feestje."

Take aways

  • Vrijwilligers en beroepskrachten sterk en complementair laten samenwerken vraagt een duidelijk kader waarbinnen men vrij kan bewegen.
  • Een ‘moelijke vrijwilliger’ ontstaat veelal daar waar er onvoldoende alignering is.
  • Handelingsverlegenheid ontstaat daar waar beroepskrachten vanuit een overrespect naar de vrijwilliger niet durven bijsturen.